Gezichtsbehandeling

Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling heeft een keratolystische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling noem je ook wel een chemische peeling. Ondanks het woord chemisch zijn de peelings van Salonnepro van natuurlijke afkomst.

Soorten fruitzuurpeelings

Glycolic Acid peel: Deze peeling werkt op hyperpigmentatie (pigmentvlekken), anti-aging en andere huidverkleuringen.

Salicylic Acid peel: Deze peeling is bedoelt voor de onzuivere huid. De huid die veel last heeft van verstopte poriën, gerstekorrels en puistjes.

Lactic Acid peel: Deze peeling is bedoelt voor mensen met een vochtarme huid, lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en een huid die dof en vaal is. Dit is een echte glow peel!

Sensitive peel: Deze peeling is bedoelt voor mensen die een gevoelige huid hebben, een dunnere huid, een huid met couperose en lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken).

Nazorgmaatregelen

Vermijd de zonnebank gedurende 2 weken voor en na de peeling, vermijd blootstelling aan de zon gedurende dezelfde periode, stop 10 dagen voor en na de peeling met het gebruik van retinoïden, en stop 5 dagen voor en na de peeling met het gebruik van adapaleen en benzoylperoxide (op doktersvoorschrift). Daarnaast moet het gebruik van blekende middelen zoals hydroquinone 7 dagen voor en na de peeling worden gestaakt. Het gebruik van huidverzorgingsproducten die zijn afgestemd op je huid is ook belangrijk om de gewenste resultaten te bereiken.