Laserontharing

De laserontharing behandeling wordt uitgevoerd met de Diode Laser 4 Wave. Dit is de nieuwste laser op het gebied van ontharing. Een van de grote voordelen van het apparaat is dat deze nog veiliger en effectiever werkt op de donkere huidtypen, maar ook de blonde haren gemakkelijker behandeld. Door middel van lichtflitsen worden de ongewenste haren aangepakt. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om alle haren permanent te verwijderen (afhankelijk van persoonlijke factoren). Het is mogelijk om het gehele lichaam te behandelen. Het apparaat verkoelt zich zelf tot wel -16 graden waardoor de behandeling als pijnloos wordt ervaren.

Laserontharing doet geen pijn

Over het algemeen wordt laserontharing beschreven als een licht ongemakkelijk gevoel, vergelijkbaar met het tikken van een elastiekje tegen de huid. Ik gebruik methodes om het ongemak tot een minimum te beperken, zoals het gebruik van koeling.

Nazorg

De nazorg van een laserontharingsbehandeling omvat het beschermen van de behandelde huid tegen zonlicht, vermijden van hete baden, gebruik van milde huidverzorgingsproducten, aanbrengen van een kalmerende crème, vermijden van intensieve fysieke activiteit, schoon houden van de behandelde gebieden en contact opnemen met mij bij ernstige bijwerkingen.